Jeannot Nierman Wijnimport

Het verhaal achter Vive La France Wijnen

Jeannot Nierman (1971) is de vierde generatie uit een familie van Nederlandse wijnkopers. In 1970 vestigde zijn vader Piet Hein zich als zelfstandig wijnkoper. Zijn vaders ervaring en contacten in de Elzas en Bordeaux streek helpen Jeannot om toegang te krijgen tot de beste wijnhuizen en chateaux van de streek.

In 2014 startte Jeannot met de eerste voorbereidingen om in de voetsporen van zijn vader te treden. Nierman sr. die nog altijd met veel passie over zijn vak en ‘zijn’ Franse wijngebieden vertelt: “Je kunt je niet specialiseren in wijn in zijn algemeenheid. Onmogelijk! Dus moet je je beperken als je je wilt specialiseren.” Zo gezegd, zo gedaan.

Jeannot Nierman Wijnimport richt zijn activiteiten met Franse wijnen enerzijds op consumenten en verzorgt met Vive la France zo veel mogelijk proeverijen op locatie en bij particulieren thuis. Anderzijds vinden zijn wijnen gretig aftrek binnen het horeca segment, het MKB en de gespecialiseerde retail onder de noemer Jeannot Nierman Wijnimport. Door opbouw van een landelijk netwerk van (freelance) professionals en enthousiaste consumenten wil Jeannot de voorgaande generaties wijnkopers gaan overstijgen.

Als er over één ding getwist kan worden, is het smaak. Zeker waar het wijn betreft.